Sparen en beleggen

Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ)

Het Vrij Aanvullend Pensioen Zelfstandigen is een individuele levensverzekering die u toelaat een aanvullend pensioen op te bouwen. En dit met aantrekkelijke fiscale en financiële voorwaarden in het kader van de Wet op de Aanvullende Pensioenen voor Zelfstandigen. €¢Elke zelfstandige die sociale bijdragen betaalt aan het tarief hoofdberoep en medewerkende echtgenoten (maxi statuut) kan een VAPZ afsluiten wanneer zijn sociale bijdragen allemaal en tijdig betaald zijn.

  • door aan VAPZ te doen betaalt u, als zelfstandige, minder belastingen én minder sociale bijdragen
  • de premies zijn immers volledig aftrekbaar als sociale bijdragen van uw hoogste inkomensschijf. Hierdoor realiseert u een belangrijke belastingbesparing die kan oplopen tot meer dan 50%.
  • bovendien worden uw sociale bijdragen berekend op uw netto beroepsinkomen van 3 jaar geleden, na aftrek van uw premie VAPZ. U betaalt hierdoor sociale bijdragen op een lager inkomen en kan zo tot 20 %  besparen van uw stortingen aan sociale bijdragen.

Conclusie : U kan tot 70% op uw premie VAPZ besparen . Geen enkele andere pensioenformule biedt zo een interessant voordeel. Bovendien kan u de pensioenopbouw in uw VAPZ-contract combineren met andere waarborgen zoals gewaarborgd inkomen, overlijdenskapitaal,€¦

U betaalt tevens geen verzekeringstaksen op de gestorte premies.   De maximale premie die u kan storten hangt af van welke formule u gekozen heeft : gewone VAPZ  of sociale VAPZ

Bel of mail ons voor een afspraak. We leggen u de verschillen uit, de voor- en nadelen en bespreken welke VAPZ-overeenkomst het beste bij u past.

 


Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) Explania