3

De ultieme beleggingstip die u nog niet eerder kreeg

U hebt deze beleggingstips vast eerder gehoord: gespreid beleggen zowel in tijd als qua activa, mikken op de lange termijn, genoeg cash overhouden, enz. 1 tip kreeg u echter nooit eerder.

Wanneer u meer verwacht van uw spaargeld dan de triestige status-quo op uw spaarboekje maar koudwatervrees u tegenhoudt om te beleggen, dan zijn er allerlei methodes om op een verantwoorde manier de sprong te wagen en met een gerust gemoed te beleggen. Daar leest u meer beleggingstips over in onze volgende blogs.

Advies zo oud als de straat

Maar dit advies lees je zelden als het over beleggingen gaat. Nochtans vinden wij het de allerbelangrijkste tip voor wie gaat beleggen: ken uzelf! Zelfkennis is het begin van alle wijsheid, wist Socrates al, en hoewel de man wellicht niet met beleggen bezig was, heeft hij ook op dat vlak gelijk.

Impulsief of stoïcijns?

Het is cruciaal voor uw gemoedsrust om op voorhand te beseffen hoe u reageert op en omgaat met de risico’s van het beleggen. Daarom staan we tijdens ons gesprek over beleggingen samen stil bij datgene waar u zich comfortabel bij voelt en datgene wat u nachtmerries bezorgt. Hoe reageert u als uw aandelen plots 10% zakken: blijft u daar rustig onder of zou u het liefst meteen het hele boeltje verkopen? Volgt u de aandelenmarkten zelf nauwgezet of laat u zich leiden door wat er in de kranten verschijnt of wat vrienden vertellen? Over welke termijn kunt u geld missen en hoeveel cash wil u altijd beschikbaar hebben? Het zijn maar enkele vragen die tijdens ons gesprek aan bod komen.

Wat is uw beleggingstemperament?

Bedoeling is om uw beleggingstemperament scherp te stellen. Voor ons, zodat we u een voorstel kunnen doen dat qua risicoblootstelling perfect bij u past. Maar ook voor uzelf, zodat u weet wat u mag verwachten en hoe daarop te reageren. Doorheen uw beleggingstraject kunt u zo altijd teruggrijpen naar dat eerste gesprek en het beleggingsprofiel dat we toen opstelden. Het vormt een goede houvast bij het beleggen. We passen deze aanpak al jaren toe, met als resultaat dat onze klanten zelden of nooit teleurgesteld zijn in hun beleggingen via Assutron omdat de resultaten overeenkomen met wat we op voorhand besproken hebben.

Wil u de belegger in u ook beter leren kennen?

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek

Recente artikels

Bekijk alle berichten