Pak u snel een tas koffie…

Verhalen die we graag met u delen

Slimmer in 90 sec.
De 80% regel

De 80%-regel… een magische grens voor uw pensioenopbouw. Gaat u erover, dan wordt u gesanctioneerd. Maar blijft u er net onder, dan mag u een aantrekkelijk en fiscaal interessant pensioen bijeen sparen.

5
Uw verzekeringen bij Assutron

3 goede redenen om ons als uw verzekeringsmakelaar te kiezen

4
Sparen en beleggen bij Assutron

3 goede redenen om ons als uw coach voor uw vermogensopbouw te kiezen

Langetermijnsparen voor uw pensioen op de schop!

Als het van onze minister van Financiën afhangt (en alle anderen met wie hij een compromis moet bereiken) zal uw spaarpotje voor uw pensioen er binnenkort minder fraai uitzien. Althans, dat wordt aangekondigd in zijn voorstel. Gunther geeft zijn ongezouten mening en concludeert: wie nog de voordelen van langetermijnsparen wil genieten, moet er snel bij zijn!

3 voordelen van gespreid beleggen via een maandelijks beleggingsplan

Wacht u met beleggen tot u een groot bedrag bijeen hebt gespaard? Dat hoeft helemaal niet! Zelfs met 250 euro per maand kan u onmiddellijk in dezelfde kwalitatieve fondsen beleggen als met een groot bedrag. En een maandelijks beleggingsplan biedt nog een aantal andere mooie voordelen.

Hoe werkt een drip feed?

Stel, u hebt een mooi bedrag gespaard dat u graag in één keer wilt beleggen. Hoe zit dat dan met het principe dat u beleggingen beter spreidt in de tijd? Maak kennis met de drip feed!

Beleggingen via uw bank of verzekeraar? Waar zit het verschil?

Of u nu voor uw beleggingen naar uw bank stapt of naar uw verzekeraar, elk van hen kan in principe uw geld in identiek hetzelfde beleggingsfonds beleggen. Toch zijn er een aantal opmerkelijke verschillen die een impact hebben op uw rendement.

Beleggen – al uw vragen beantwoord

Geld investeren in de hoop dat het meer waard wordt, dat is beleggen. Laat het geld voor u werken, maar doe het verstandig. Bent u nog niet zo goed thuis in beleggen? Hier leest u onze antwoorden op de meest gestelde vragen.

5
IPT – al uw vragen beantwoord

Met een IPT kan u een aanvullend pensioen opbouwen via uw vennootschap. Ook het verzekeren van een gewaarborgd inkomen en een overlijdenskapitaal is mogelijk, en dat alles op een fiscaalvriendelijke manier. Hier leest u onze antwoorden op de meest gestelde vragen over IPT.

Hoger loon creëert meer fiscale ruimte voor IPT, maar…

Hoe hoger uw loon, hoe meer fiscale ruimte u heeft om via uw IPT pensioenkapitaal op te bouwen. Maar uw loon enkel en alleen om die reden verhogen, is geen goed idee.

Uw IPT screening en optimatisatie. Leg uw IPT onder de MRI

Hoewel een IPT fiscaal interessant is, is het ene contract het andere niet. Onderwerp uw IPT-contract aan een grondige screening en stem het écht af uw situatie en doelen.

Zonder inkomen, geen vermogensopbouw! Dit zou uw prioriteit nummer 1 moeten zijn

Om vermogen op te kunnen bouwen, moeten er eerst middelen beschikbaar zijn. Bescherm met andere woorden eerst uw inkomen. Want zonder inkomen, geen vermogensopbouw.

Overlijden binnen uw bedrijf: hoe vangt u dat op?

Een goed bedrijfsleider bereidt zich op dit soort worst case-scenario’s voor om de continuïteit van zijn bedrijf veilig te stellen bij het overlijden van de bedrijfsleider/aandeelhouder.

NIEUW – een butler voor uw vermogen

Elke beslissing die u neemt om uw vermogen te beschermen en te doen groeien, heeft een impact op de totaliteit. Hebt u nog een duidelijk overzicht? En wie adviseert u over het geheel? Maak kennis met de butler voor uw vermogen.

VAPZ privé betalen of via uw vennootschap? Wat is het best?

Uw VAPZ privé betalen of via uw vennootschap, het maakt fiscaal heel weinig verschil.

2
Onze verzekeringsdiagnose: het begin van een betere bescherming

Als ondernemers en vrijeberoepers bij Assutron aankloppen, zijn ze doorgaans al verzekerd. Hun vraag luidt dan vaak: ‘Kan het goedkoper?’ Onze antwoord: ‘Het kan vrijwel zeker béter!

2
Haalt u het maximum uit uw pensioenopbouw? Laat uw VAPZ en IPT doorlichten

Laat uw pensioenopbouw doorlichten om qua bescherming en fiscaal het maximum uit uw VAPZ en IPT te halen.

2
Zelfstandige zonder VAPZ doet zichzelf tekort

We sakkeren allemaal wel eens wanneer een btw-bonnetje of onkostennota bij de verworpen uitgaven komt. Maar aan de andere kant leggen we het mooiste fiscale cadeau vaak gewoon naast ons neer.

3
Huiswerk goed gemaakt voor uw overlijdens­verzekering?

Uiteraard wil u uw gezin beschermen, ook als u er niet meer bent. Met een goede schuldsaldoverzekering heeft u er bijvoorbeeld voor gezorgd dat ze de hypotheek niet langer moeten aflossen als u overlijdt. Bent u gerust? Dan hebt u uw huiswerk NIET goed gemaakt!

2
IPT en vastgoed – Hoe uw IPT al vóór uw pensioen nuttig kan zijn

Met een IPT spaart u via uw vennootschap voor uw pensioen. Maar uw IPT kan ook nu al nuttig zijn. Ontdek hier hoe een IPT uw vastgoeddroom kan waarmaken.