Pak u snel een tas koffie…

Verhalen die we graag met u delen

Uw IPT onder de MRI

Hoewel een IPT fiscaal interessant is, is het ene contract het andere niet. Onderwerp uw IPT-contract aan een grondige screening en stem het écht af uw situatie en doelen.

Zonder inkomen, geen vermogensopbouw! Dit zou uw prioriteit nummer 1 moeten zijn

Om vermogen op te kunnen bouwen, moeten er eerst middelen beschikbaar zijn. Bescherm met andere woorden eerst uw inkomen. Want zonder inkomen, geen vermogensopbouw.

Overlijden binnen uw bedrijf: hoe vangt u dat op?

Een goed bedrijfsleider bereidt zich op dit soort worst case-scenario’s voor om de continuïteit van zijn bedrijf veilig te stellen bij het overlijden van de bedrijfsleider/aandeelhouder.

NIEUW – een butler voor uw vermogen

Elke beslissing die u neemt om uw vermogen te beschermen en te doen groeien, heeft een impact op de totaliteit. Hebt u nog een duidelijk overzicht? En wie adviseert u over het geheel? Maak kennis met de butler voor uw vermogen.

VAPZ privé betalen of via uw vennootschap? Wat is het best?

Uw VAPZ privé betalen of via uw vennootschap, het maakt fiscaal heel weinig verschil.

2
Onze verzekeringsdiagnose: het begin van een betere bescherming

Als ondernemers en vrijeberoepers bij Assutron aankloppen, zijn ze doorgaans al verzekerd. Hun vraag luidt dan vaak: ‘Kan het goedkoper?’ Onze antwoord: ‘Het kan vrijwel zeker béter!

2
Haalt u het maximum uit uw pensioenopbouw? Laat uw VAPZ en IPT doorlichten

Laat uw pensioenopbouw doorlichten om qua bescherming en fiscaal het maximum uit uw VAPZ en IPT te halen.

2
Zelfstandige zonder VAPZ doet zichzelf tekort

We sakkeren allemaal wel eens wanneer een btw-bonnetje of onkostennota bij de verworpen uitgaven komt. Maar aan de andere kant leggen we het mooiste fiscale cadeau vaak gewoon naast ons neer.

2
Vermijd strafrente

U krijgt vandaag op de spaarrekening van uw vennootschap 0 euro rente of zelfs een negatieve rente. Daar hoeft u zich niet zomaar bij neer te leggen!

3
Huiswerk goed gemaakt voor uw overlijdens­verzekering?

Uiteraard wil u uw gezin beschermen, ook als u er niet meer bent. Met een goede schuldsaldoverzekering heeft u er bijvoorbeeld voor gezorgd dat ze de hypotheek niet langer moeten aflossen als u overlijdt. Bent u gerust? Dan hebt u uw huiswerk NIET goed gemaakt!

2
Hoe uw IPT al vóór uw pensioen nuttig kan zijn

Met een IPT spaart u via uw vennootschap voor uw pensioen. Maar uw IPT kan ook nu al nuttig zijn. Ontdek hier hoe een IPT uw vastgoeddroom kan waarmaken.

3
De ultieme beleggingstip die u nog niet eerder kreeg

U hebt deze beleggingstips vast eerder gehoord: gespreid beleggen zowel in tijd als qua activa, mikken op de lange termijn, genoeg cash overhouden, enz. 1 tip kreeg u echter nooit eerder.