2

Onze verzekeringsdiagnose: het begin van een betere bescherming

Als ondernemers en vrijeberoepers bij Assutron aankloppen, zijn ze doorgaans al verzekerd. Hun vraag luidt dan vaak: ‘Kan het goedkoper?’ Onze antwoord: ‘Het kan vrijwel zeker béter!” Want waarom zou u als dakwerker betalen voor werken met open vuur als u geen roofingdaken legt? Of hoe gerust bent u als zorgverstrekker wanneer u mogelijks aansprakelijk wordt geacht voor een overleden patiënt? Wij stellen een grondige verzekeringsdiagnose en daar worden onze klanten alleen maar beter van.

Met onze verzekeringsdiagnose analyseren we uw activiteit in detail en lijsten we op welke risico’s u loopt. Zo ontdekken we de hiaten in uw verzekeringen, maar ook waarvoor u dubbel verzekerd bent of te veel betaalt. Dankzij onze checklist met zo’n 80 items zijn we zeker dat geen enkel risico aan onze aandacht ontsnapt en dat we u met kennis van zaken kunnen adviseren.

Hoe werkt onze verzekeringsdiagnose in de praktijk

  • In een gesprek met een installateur van badkamers blijkt dat de man vaak ook verluchtingsroosters door het dak plaatst. Dakperforatie brengt meer risico’s op waterinsijpeling mee, maar daar is de installateur in zijn BA Uitbating niet standaard voor verzekerd. Als een van zijn klanten dus aantoont dat er een lek ontstaan is door het plaatsen van een rooster, dan draait onze installateur op voor de kosten.
  • Een orthodontist behoudt aan het einde van zijn carrière alleen nog een gewone tandartsenpraktijk. Maar hij is vergeten dat te melden aan zijn beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar. Daardoor betaalt hij al drie jaar te veel premies.
  • Een verkoper van tweedehandsauto’s is gaandeweg ook het eerste onderhoud aan de wagens gaan doen. Hij is echter niet verzekerd voor zijn burgerlijke aansprakelijkheid na levering. Wat als hij de olie vergeet bij te vullen en de occasie van zijn klant al meteen schade oploopt?
  • Een cardioloog heeft naast zijn activiteiten in het ziekenhuis ook een privépraktijk.
    Dit werd echter nooit doorgegeven aan de verzekeraar beroepsaansprakelijkheid. Dat kan grondig fout lopen…
  • Een aannemer vindt dat zijn onderaannemers zelf maar voor hun 10-jarige aansprakelijkheidsverzekering moeten zorgen. Maar hij kent hen onvoldoende om te kunnen controleren of zij dat ook effectief doen. Onze aannemer loopt hiermee een groot risico want als er iets fout gaat op een werf, is hij de eindverantwoordelijke.

Uw coach in verzekeringen

Als we met u de diagnose-checklist overlopen, doen we dit in de eerste plaats om u goed bewust te maken van de risico’s die aan uw activiteit verbonden zijn. Daarna is het aan u om te beslissen welke risico’s u/uw bedrijf zelf kan of wil dragen. Uiteraard begeleiden we u hierbij.

De verzekeringsdiagnose komt bij elk opvolgingsgesprek opnieuw op tafel. Zo checken we of er sinds ons vorige gesprek iets veranderd is dat uw risico’s kan beïnvloeden en of we uw verzekeringen moeten bijsturen. Op die manier zijn wij uw coach die u helpt te beschermen wat u heeft opgebouwd.

Wil u weten hoe het met uw verzekeringen is gesteld en hoe u uw bescherming nog kan verbeteren?

Contacteer ons voor een verzekeringsdiagnose

Recente artikels

Bekijk alle berichten