3

Huiswerk goed gemaakt voor uw overlijdens­verzekering?

Uiteraard wil u uw gezin beschermen, ook als u er niet meer bent. Met een goede schuldsaldoverzekering heeft u er bijvoorbeeld voor gezorgd dat ze de hypotheek niet langer moeten aflossen als u overlijdt. Bent u gerust? Dan hebt u uw huiswerk NIET goed gemaakt! Denk ook na over een goede overlijdensverzekering.

De hypotheeklening kunnen aflossen in één ding. Maar jammer genoeg zijn er nog veel meer financiële katjes te geselen wanneer één van de partners in een gezin wegvalt.

  • Het huis moet onderhouden worden.
  • De auto is aan vervanging toe.
  • De kinderen studeren.
  • De kinderen willen een huis kopen en uw partner wil hen daarbij helpen.
  • Uw partner moet sparen voor zijn of haar pensioen.
  • Enzovoort.

Dat valt meestal allemaal in het water!

En uiteraard wil u niet dat de levensstandaard van uw gezin achteruit gaat. Het is wel duidelijk dat een schuldsaldo niet volstaat om bij een overlijden het verlies aan inkomen op te vangen.

Doorstartkapitaal via overlijdensverzekering

Wat uw gezin nodig heeft als een van de partners wegvalt, is een doorstartkapitaal. Een spaarpot die het maandelijks inkomen op peil houdt zolang dat nodig is, bijvoorbeeld totdat de kinderen afgestudeerd zijn.

Hoeveel doorstartkapitaal heeft u nodig?

Om te weten hoe groot de spaarpot (= het verzekerde kapitaal) precies moet zijn, maken wij ons huiswerk. Stel dat er per maand 2.000 euro moet worden bijgepast om het inkomen van uw partner op peil te houden, dan komt dat per jaar op een totaal van zo’n 25.000 euro. Als u nog jonge kinderen hebt, duurt het wellicht nog 20 jaar voor ze hun hogere studies hebben afgerond. Kortom, als u nu zou overlijden, zou uw gezin een doorstartkapitaal van 500.000 euro moeten krijgen om hun levensstandaard op peil te houden.

Hoeveel zal dat wel kosten?

Een verzekering die 500.000 euro kapitaal uitkeert bij overlijden, dat kost toch een smak geld! Niet per se als we het slim aanpakken. De premie voor een overlijdensverzekering is hoger als u altijd hetzelfde kapitaal wilt uitgekeerd zien. Maar als de overlijdensverzekering zo in elkaar steekt dat ze veel kapitaal uitkeert als u vroeg overlijdt, en steeds minder naarmate u langer leeft en uw gezin stilaan door de grootste kosten heen is, dan kunnen we de premie beperkt houden tot een goede 50 euro per maand.

Terwijl we met een goed plan de overlijdensdekking voor uw gezin afbouwen, bouwen we met een even goed plan het eigen vermogen voor uw gezin op.

Uw gezin beschermen met een overlijdensverzekering voor als u er niet meer bent?

Doe uw huiswerk grondig met ons advies

Recente artikels

Bekijk alle berichten