Hoe werkt een drip feed?

Stel, u hebt een mooi bedrag gespaard dat u graag in één keer wilt beleggen. Hoe zit dat dan met het principe dat u beleggingen beter spreidt in de tijd? Maak kennis met de drip feed!

Waarom gespreid beleggen?

Het moment waarop u in een beleggingsfonds instapt, kan een grote impact hebben op uw rendement. Idealiter koopt u aandelen als de koersen laag staan. Maar wanneer staan ze op hun laagst? Wanneer heeft u dat ‘ideale moment’ te pakken? Nagenoeg niemand weet het, zelfs beleggingsspecialisten niet…

De beurzen timen is dan ook bijzonder moeilijk. Om te vermijden dat u op een verkeerd moment instapt en rendement misloopt, is het beter om uw beleggingen te spreiden in de tijd.

drip feed gespreid beleggen
Door gespreid te beleggen via een dripfeed minimaliseert u het risico dat u op het verkeerde moment aankoopt.

Gespreid beleggen via tak 23

Er zijn verschillende manieren om gespreid in de tijd te beleggen. Zo is er het 👉 het maandelijks beleggingsplan dat u met maandelijkse bescheiden spaaroverschotten kan opstarten. Belegt u via een tak 23-beleggingsverzekering, dan kan u ofwel de premie gespreid betalen, ofwel kiezen voor een drip feed.

Drip feed: makkelijk en gratis

Bij een drip feed stort u de premie voor uw tak 23-verzekering in één keer. Daarna wordt periodiek een deel van uw inleg belegd in de fondsen van uw keuze. Dat gebeurt automatisch en gratis. U kiest zelf welk bedrag naar de beleggingsfondsen ‘druppelt’ en over welke periode dat gebeurt. Door op deze manier gespreid te beleggen, vlakt u de beursvolatiliteit deels uit.

Hebt u vragen over de drip feed of andere beleggingsopties?

Maak een afspraak met onze beleggingsspecialisten. Zij staan u graag te woord.

Recente artikels

Bekijk alle berichten